Opret og installer del.icio.us

Denne manual viser dig, hvordan du opretter en konto til at gemme dine links på del.icio.us-tjenesten. Den viser dig også, hvordan du udvider din Firefox-browser, så du kan gemme links i del.icio.us direkte fra den. Endelig viser den dig, hvordan du tester, om del.icio.us er blevet ordentligt installeret i din Firefox-browser og du prøver at gemme et link.

Først skal du gå ind på http://del.icio.us i din Firefox-browser. Her skal du trykke på "Register" for at oprette dig som bruger.
Så opretter du dig selv som bruger.
Browseren tager dig videre til en ny side som bekræftelse på, at du er blevet oprettet.
Du skal nu gå ind og tjekke den mail-konto, som du opgav under registreringen. Her finder du en mail fra del.icio.us, der beder dig bekræfte, at det var dig, der gerne ville oprettes som bruger. Bare åben den mail ...
Og klik på linket i den for at bekræfte, at du er den, du udgav dig for at være.
Del.icio.us bliver glad og siger til dig, at din email-adresse nu er bekræftet.
Du skal nu gå ind på den hjemmeside, hvor du finder del.icio.us-udvidelsesprogrammet til din Firefox-browser. Adressen er http://delicious.mozdev.org
Inden du kan installere udvidelsen, skal du fortælle din Firefox-browser, at denne hjemmeside godt må installere programmer på dine vegne. Det gør du ved at gå ind i "Tools"-menuen og herfra vælge "Options". (På dansk formodentlig "Værktøjer" og "Indstillinger")
Herinde skal du så klikke på den globus, hvor der står "Web Features nedenunder". Når det er gjort, klikker du på den anden knap fra oven med påskriften "Allowed Sites" - den står ud for "Allow web sites to install software".
I det nye vindue skal du indtaste "delicious.mozdev.org" og trykke på "Add". Herefter trykker du på de to "OK"-knapper for at komme tilbage.
Nu kan du gå videre - tryk på "Installation" og gå herefter ned under "Latest Release" og klik på det understregede link med versionsnummeret.
Tryk på "Install Now"-knappen i det vindue, der dukker op.
Nu skulle delicious-udvidelsen være installeret i din Firefox-browser. Men inden du kan bruge den, skal du lukke alle Firefox' vinduer ned og starte programmet op igen.
For at tjekke, om del.icio.us-udvidelsen er blevet ordentligt installeret, trykker du med højre museknap i browser-vinduet. Se om du kan finde "del.ico.us"-punktet i bunden af menuen.
Gå herefter ind under "Options..."
Tryk på "Add" for at tilføje oplysninger om din brugerkonto på del.icio.us-tjenesten.
I det øverste felt skriver du bare hvad som helst (for eksempel "Amnesty Studentergruppen"). I de to felter nedenunder skal du skrive henholdsvis det brugernavn og password, du valgte, da du registrerede dig som bruger på del.icio.us. Tryk herefter på OK.
Sikr dig, at den oprettede konto er den, der bliver valgt først ved at se, om der er et flueben ud for navnet på den. Hvis der ikke er, så markér den og tryk på "Set as default". Tryk herefter på OK.
Gå nu ind på Amnestys internationale bibliotekshjemmeside. Adressen er http://www.amnesty.org/library
Markér det første afsnit i teksten ved at holde venstre museknap nede, mens du bevæger musepilen hen over det.
Tryk på højre museknap, vælg "del.icio.us" og herefter "Post current page..."
Du vil bemærke, at den indrammede tekst nu står i "Extended"-feltet. Det står dig frit for at redigere i de øvrige felter. Ofte vil "Title"-feltet skulle tilrettes lidt. Herudover skal du huske at lægge nogle emneord ("tags") ind i "Tags"-feltet. Du må skrive lige hvad du synes, er passende til at beskrive siden. Men husk at tilføje følgende tag "aidastudenttest" (uden anførselstegn). Tryk til sidst på OK.
Tryk herefter på aidastudenttest og se, om der er andre links, som er blevet tilføjet med dette emneord ("Tag"). Du kan også trykke på "3 other users" og se hvilke andre brugere, der har tilføjet Amnestys biblioteks-hjemmeside til deres konto. Hvis du trykker på deres brugernavn, kan du se, hvilke andre links de pågældende brugere har gemt.
Du skulle nu have oprettet en konto på del.icio.us-tjenesten, have installeret den tilhørende del.icio.us-udvidelse i din Firefox-browser og prøvet at tilføje et link til din konto. Det anbefales, at du prøver at eksperimentere lidt med at surfe rundt og gemme gode links på din konto, så du bliver bekendt med, hvordan del.icio.us fungerer. Det kan også være en god idé at surfe lidt rundt i de mange links, som del.icio.us opbevarer.

Når du synes, du har fået øvelse nok, kan du gå i gang med at lave research og finde og arkivere relevante nyhedshistorier til Studentergruppens database. Til dette formål anbefales det blandt andet at bruge Googles Mail Alerts-tjeneste.

Det er også en god idé at læse retningslinierne for, hvilke tags man skal bruge, når man arkiverer links til Studentergruppens database. Dem kan du finde på denne adresse:
http://www.23hq.dk/knilaus/story/146371



Add a comment...
Your name:
Your e-mail:





About 23

About 23
What is 23 and who's behind the service?
Just In
Discover the world from a different angle.
Here's a crop of the latest photos from the around the world.
Search
Search photos from users using 23
Help / Discussion
Get help or share your ideas to make 23 better
23 Blog / 23 on Twitter
Messages and observations from Team 23
Terms of use
What can 23 be used for and what isn't allowed
More services from 23
We also help people use photo sharing in their professional lives
RSS Feed
Subscribe to these photos in an RSS reader
  • Basque (ES)
  • Bulgarian (BG)
  • Chinese (CN)
  • Chinese (TW)
  • Danish (DK)
  • Dutch (NL)
  • English (US)
  • French (FR)
  • Galician (ES)
  • German (DE)
  • Italian (IT)
  • Norwegian (NO)
  • Polish (PL)
  • Portuguese (PT)
  • Russian (RU)
  • Spanish (ES)
  • Swedish (SE)

Popular photos right now