Sommerferie på Sicilien, aug-sept 2006

Dette "elektroniske postkort" er kun et udvalg af billederne fra vores sommerferie på Sicilien. Du kan se flere billeder i serierne "Hoteller på Sicilien" ( http://23hq.dk/ulrikkold/album/1171041 ) og "Fødder på Sicilien" ( http://23hq.dk/ulrikkold/album/1171039 ).

Malenes mor Vibeke og hendes mand, Vagn, inviterede os på sommerferie til Sicilien. Man siger naturligvis ikke nej til en sommerferie med alt betalt, så vi sprang til. Vi var spændte på, hvilket rejseklientel, vi skulle være sammen med, da rejsen var lagt an som en kulturrejse på Sicilien. Vores forventninger var, at gennemsnitsalderen var på den høje side af 50 - og det blev indfriet. Men flinke og snakkesaglige viste de sig jo at være.

Vi stod op kl. 03:30 tirsdag morgen for at køre med taxi til lufthavnen kl. 04:30. I mellemtiden nåede vi at få et kort bad, spise lidt morgenmad og ikke mindst tænke "Hvorfor gør vi det her? Det er for tidligt!"

Tiden inden vi skulle boarde kl. 07:10 brugte vi på at være fascinerede over denne chokoladefontæne, der stod to meter fra vores cafébord. Vi var ikke de eneste, der tænkte på at tage en lille morgenmundsmag af den lune chokolade, men vores moral og etik sejrede.

Vores første sicilianske frokost fik vi på et lille madsted i byen Taormina Mazzaro med udsigt til Isola Bella, som man her kan se i baggrunden. Den udsigt fik vi også lov til at nyde fra hotelværelset, som man kan se i albummet "Hoteller på Sicilien 2006".
Hotel Isola Bella i Taormina Mazzaro kunne tilbyde en kølig pool, som var stærkt tiltrængt efter at have fået varmechok og en lang rejse fra Brøndby Strand kl. 04:30 til Østsicilien kl. 12:30.

Dette var den første af de tre swimmingpools vi var i på turen.

Selv om solen var sunket bag bjerget, var temperaturen stadig helt fin til at lege badeløve.
Antennedisciplinen i Taormina Mazarro var formidabel - TDC har noget at leve op til! Eller måske er det lige en tand sværere at føre kabler gennem jorden i landskabet omkring Etna?
Efter en dejlig frokost med lækker buffet fyldt med alt godt fra havet og en stegt sværdfisk til hovedret, gik vi ned til strandkanten for at dyppe tæerne.
Bemærk min kække kasket, der er købt i Taormina. Det er alene dens skyld, at jeg tør vende ryggen til havet!
Malene sneg sig også tæt på vandet...
- og sekundet efter, at dette billede var taget, stod der vand op til lige under knæene
Cefalù bød også på skumsprøjt. Mens vi tager dette billede smager vi også lige på vores første portion italiensk gelato.
Til venstre er det en Sogno d'Autunno ("Efterårsdrøm")og til højre er det en Principessa ("Prinsesse"). Opskrifterne kan fåes ved at klikke på billedet, men anbefalingerne går helt klart mod Sogno D'Autunno, der er favoritten.
Og i baren på hotellet Astoria Palace Hotel i Palermo hang dette fodboldflag. Vi var sikre på, at AFC havde hugget deres flagdesign fra AaB og tog billedet for at sammenligne, når vi kom hjem.
I italiensk tv viser de Jungledyret Hugo på RAI2 - var vi lige pavestolte eller hvad?
Dette er blot et udsnit af en 6000 kvadratmeter stor mosaik, der illustrerer både det gamle og det nye testamente. Det kan findes i Kong Vilhelm II's katedral i San Giovanni degli Eremiti et lille stykke udenfor Palermo.
Klosteret, der ligger lige i nærheden af kirken, har en gård med mindst 100 forskellige søjlekapitæler. Vi valgte at finde et mere nutidigt motiv - med selvudløseren.

Er vi ikke søde sammen?

Her kommer der så en række eksempler på, hvordan man sælger senge og sengelinned i en italiensk tv-shop.
Det er værd at bemærke, at pigerne her var flankeret af en ivrigt talende mand, der holdt en begejstret og indlevende salgstale for disse fantastiske senge, der var sat ned til under en fjerdedel af prisen.
Der var absolut ingen Lars Larsen over de sydeuropæiske salgsmetoder: senge skal røres blidt og kæles for...
Gad vide om kavalergange på samme måde kan sælge senge heroppe i det kolde Nord?

Der var i øvrigt 5 forskellige slags sengetæpper til madrassen. Det er vel overflødigt at bemærke, at de også blev kælet for...

Postkortidyl fra Den lille Tempeldag.
I Erice er de berømte for deres typiske mandelkager. Dem måtte vi naturligvis have fingrene i.

Forinden var vi blevet stopfodret med en treretters frokostmenu, hvor der var mandelkager til dessert. Mmm, mandel...

Efter Erice kørte vi videre til Marsala og så på de enorme saltbassiner. Vil du lige række mig saltet, skat? Der skulle gerne være nok til et års forbrug af pommes frites...
Uden for Marsala tog vi en lille smuttur i en lille båd til en lille ø, hvor der ligger et lille museum, der beretter om et STORT fund fra .. for længe siden.
Øen hedder vist nok (måske) - muligvis - San Pantaleo. Tror vi nok. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at der var meget varmt den dag vi var der - og vi havde for lidt vand til at gå hele øen rundt.
- men de ti minutters sejltur med den lille båd var hyggelige - også selv om vi næsten kunne have gået turen til fods. Der er cirka en meter dybt i sejlrenden.
Her kigger Ulrik på nogle af de mange fund fra San Pantaleo.
Så højt stod solen, den dag uden for Marsala. Sidst på eftermiddagen. På en ø. Et sted i Italien. Vist nok.
Det her var vores kingsize-seng i vores kingsize suite på Hotel President i Marsala.
Grækerne var i sin tid herskende på en stor del af Sicilien, hvor de byggede og byggede og byggede templer til ære for alle deres guder. Det tempel, vi står ved her, var rejst til ære for Zeus. Denne dag skulle vi se (mindst) 14 templer.

Dette var midtvejs på Den store Tempeldag, hvor vi er i gang med at rejse Middelhavets største tempel op igen. Det her var en lille sten i bunken.

Malene skulle også lige flytte templet på plads. Stenen lå jo og flød!
Efter at have kigget på græske tempelruiner gjorde det godt at komme ind i skyggen hos det lille enoteca, der kunne byde på en lang række vin- og spiritusspecialiteter.

Vi fik lov til at smage på 4 styk: en lokal Marsala-vin, en dessertvin der hedder Zibibbo, en dyrere (og deraf naturligvis også bedre) dessertvin der hedder Pantelleria og sidst men bestemt ikke mindst en tilstrækkelig forfærdelig mandelvin, som vi heldigvis har glemt navnet på.

Malene kunne ikke stå for dette par sko med Den Lilla Møghætte og Pulven, der kun kostede 10 Euro. De var bare en lille del af den shoppingtur, vi kastede os ud i den sidste aften i Siracusa.
Her er de sicilianske specialiteter, vi hjembragte. Kiksene nåede vi ikke at spise, men de overlevede turen hjem gennem luftfartsbranchens knusemaskiner.

Vi købte tre flasker dessertvin, en god olivenolie og vakuumpakkede soltørrede tomater i Selinunte.

Dagsprogrammet til turen var vedlagt to pins, som vi kunne vælge at tage på, så vi kunne identificere de andre gæster på turen. Vi mente dog at skille os så meget ud fra de andre gæster, at de godt kunne huske os uden pins.

Dagsprogrammerne startede i øvrigt med vækning kl. 06:30 eller 07:00, så vi kunne sidde i bussen og være klar til afgang 90 minutter senere.

Deltagerlisten fra turen. Som det muligvis kan læses ud fra listen, var det en blanding af danskere, nordmænd og svenskere. Vi vil gerne sige tak for en rigtig god tur til alle.
Dette har været en tour de force gennem Sicilien - hvorvidt vi springer på sådan en heftig rundtur igen er tvivlsomt lige nu. Vi blev enige med os selv om, at vi nok gerne vil have lidt bedre tid til at konsumere indtryk en anden gang - og ikke mindst selv bestemme tempoet.

Sicilien kan dog helt sikkert anbefales - og er man varmefølsom er starten af september et godt tidspunkt. Da er der "kun" 30-33 grader i skyggen.One comment

Lisa October 03, 2006, 08:30 AM
Hejsa.
Det lyder jo som en god tur, man godt kunne misunde jer lidt ... om ikke andet så på grund af varmen, og maden og det farlige vand!
Add a comment...
Your name:
Your e-mail:

About 23

About 23
What is 23 and who's behind the service?
Just In
Discover the world from a different angle.
Here's a crop of the latest photos from the around the world.
Search
Search photos from users using 23
Help / Discussion
Get help or share your ideas to make 23 better
23 Blog / 23 on Twitter
Messages and observations from Team 23
Terms of use
What can 23 be used for and what isn't allowed
More services from 23
We also help people use photo sharing in their professional lives
RSS Feed
Subscribe to these photos in an RSS reader
 • Basque (ES)
 • Bulgarian (BG)
 • Chinese (CN)
 • Chinese (TW)
 • Danish (DK)
 • Dutch (NL)
 • English (US)
 • French (FR)
 • Galician (ES)
 • German (DE)
 • Italian (IT)
 • Norwegian (NO)
 • Polish (PL)
 • Portuguese (PT)
 • Russian (RU)
 • Spanish (ES)
 • Swedish (SE)

Popular photos right now