Mattias konfirmation 08.05.2009 Invitationen, sange & Taler

Billeder fra planlægning af konfirmationen kan ses på:....http://www.23hq.com/Bo-Tina/album/4225225

Billeder fra konfirmationen, fotograf: Knud-Erik Bjørnvig:..http://www.23hq.com/Bo-Tina/album/4318803
Billeder fra konfirmationen, fotograf: Rikke Nielsen:.........http://www.23hq.com/Bo-Tina/album/4319308
Billeder fra konfirmationen, fotograf: Georg Leveau..........http://www.23hq.com/Bo-Tina/album/4330814

Invitationen - Klik på invitationen for fuld størrelse
I kirken:


Salme 15 : Op, al den ting, som Gud har gjordt.

Salme 68: Se, hvilket menneske.

Prædiken

Salme 192 : Hil, Frelser og Forsoner

Tale

En konfirmationssang ( se teksten her under )

Konfirmation

Mattias konfirmations ord:
Markus 12,30 og du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind
og af hele din styrke.' Markus 12,31 'Du skal elske din næste som dig selv.

Salme 41 : Lille Guds barn, hvad skader dig?

Salme 752 : Gå da frit

Konfirmationssang fra kirken - Klik på sangen, for fuld strøelse
Sang fra Mormor og de 3 Mostre - Klik på sangen, for fuld strøelse
Sang fra Knud-Erik og Pernille - Klik på sangen, for fuld strøelse
Fars tale, til Mattias


Kære Mattias

Rigtig hjertelig tillykke med at du, nu er blevet konfirmeret, det har været dit eget meget store ønske, i meget lang tid, et så stort ønske, så der knytter sig en særlig historie til dette:
Da jeg og din Mor for et par år siden, i år 2007 var oppe på din kostskole, for at besøge dig, til et af de flotte arrangementer hvor der altid er god mad, var der en af lærerne der fortalte: Ja Mattias han har selv meldt sig til konfirmations forberedels og skal begynde at gå til præst, i næste uge, i kirken i Esbønderup, Jeg tvivlede lidt på om dette nu også kunne være rigtigt, havde jeg tænkt mig bedre om havde jeg måske ikke tvivlet så meget. Mattias har jo tidligere både meldt sig ud af fritidshjemmet, helt på egen hånd, da han ikke ville gå der mere og i det hele taget klaret en lang række ting helt på egen hånd ”der er jo ikke nogen grund til at ulejlige sine travle forældre unødigt” Den skabe lytter har nok allerede på dette tidspunkt gættet at vi har med en egenrådig ung herre, at gøre, der har sine meningers mod og også gerne giver lidt modspil.
Det er sådan at når man som Mattias går på en kostskole, kan man godt gå til konfirmationsforberedelser der oppe og så blive konfirmeret i hjem-sognet.
Jeg spurgte dig alligevel: er det rigtigt hvad jeg hører, har du selv meldt dig til konfirmations forberedelse ? Ja svarrede Mattias og jeg skal konfirmeres til næste år …...

Den gang ”du meldte din ankomst” boede vi i en lejlighed i solparken i Lyngby sammen med dine to store søskende, der gik lidt panik i os, hvordan skulle der blive plads til et barn mere...
Du var faktisk årsagen til at vi begyndte at kikke os om efter et nyt, sted at bo.
Vi nåede det i tide, på hele to måder: inden huspriserne løb løbsk, men også inden du kom.
Vi flyttede ind i huset på Baunehøjvej, 3 uger før du kom, så du er den eneste af vores børn der kun har boet i huset og er opvokset med det.

Du fik en meget tryk start på livet. Du kom i dagpleje hos din egen Mor, så de første år var der ikke noget med at stå tidligt op og afsted, lejekammeraterne kom hjem til dig.

Du fulgte i dine to store søskendes fodspor ved at komme i Bondebyens børnehave, i Asylgade.
Da du blev lidt større og krævede flere udfordringer kom du i Dyrehavens skovbørnehave,
det var ikke svært at skifte, du blev på kort tid meget glad for børnehaven.
Der var et stort areal med høns, marsvin og kaniner og som minimum gik i hver anden dag tur i
Dyrehaven. Du kom ofte hjem med gode historie om natur oplevelser og dyr i havde set.

Der er en særlig historie fra børnehaven som vi bække kan huske tydeligt.
Det var den første onsdag i maj, for der havde lige været den årlige sirene prøve fra beredskabs styrelsen, som der også var i forgårs, så i forgårs, var det jeg vil fortælle om præcis 8 år siden.
Kort efter prøven kom der en brandmelding, over anlægget lød meldingen: Brandmelding Lyngby, Dyrehavens børnehave, Trongårdsvej der mældes om ild i bygningen, der medsendes Ambulancer...
Dette er nok et af de største chok jeg har fået i mit liv. Jeg var den dag chauffør på en af brandbilerne og det var nærmest døds kørsel gennem Lyngby, flere af de brandmænd der var på vagt den dag taler fortsat om det. Da vi kom op til det åbne område ved Motorvejen og Klampenborgvej kunne man se røgen og flammerne fra børnehaven.
Til min meget store lettelse var alle i børn kommet ud. Desværre brændt alle jeres kæledyr.
Det var ret trist, selvom at man før eller siden i livet bliver konfronteret med sygdom og død, er det en ret voldsom måde, for så så børn: at miste sine kæledyr.

Du fulgte igen i dine store søskendes fodspor ved at komme på Lindegårdsskolen og nu er du så kommet til Kostskolen i Esrum.
Kære Mattias jeg er helt klar over at du føler dig deporteret langt ud på landet og at du syntes at der ikke sker ret meget i en by som Esrum, efter skoletid, men du har også indrømmer at du godt ved at du lære mere på denne skole også er skolen rigtig god til at styrke dine kreative sider og dem har du mange af: Du kan bygge højttalere og de er flotte, så man kan være bekendt at have dem i stuen og du kan lave alt med cykler lige fra at lappe dem og stramme kæden ved at tage led fra og det er bestemt ikke mig du har arvet det efter, jeg får dårlige nerver blot ved at tænke på at skulle lappe cykel.
Du er også rigtig god til at lave mad af høj kvalitet. Det er naturligvis ikke alt du kan lave i nu, men du har forstået grund tanken med god mad: god tid – kærlighed – de rette råvare.
Selvom at det ikke falder i god jord give du nogle gange vores mor en belærende tale om hvordan hun kunne have gjort... Du er meget kvalitets bevist.
Både kostskolen der er gammel kro der har ført traditionen videre med at lave god mad til jer, har styrket dig i denne interesse. Men dit venskab med Dewayne har styrket den ydeligere. Da hans mor i en årrække arbejde og boede på restaurant Lottenborg i Lyngby, der hvor festen til din søster Rikkes konfirmation blev afholdt. Du har tilbragt mange gode timer med Dewayne på Lottenborg og en del af dem er blevet brugt i køkkenet sammen med de to fjollede kokke Anders og Tue. Det har ikke været fjollerier det hele, for de har også lært jer en del om god mad lavning.

Vi har fulgtes ad på en masse ferier både i Danmark og udlandet, vi har næsten været i alle lande i vest Europa og en del uden for Europa. Du har altid været god at have med og med godt humør og humoristisk sans og det er ikke alle unge der har dette.

Til slut vil jeg tale lidt om dit konfirmations ord, det som præsten gav dig i dag.
Du ved nok mere om kristendomen end de fleste unge. Da kristendomen ikke indlæres i samme grad som tidligere er det for mange en lukket verden med et indforstået sprog og en del ved nok knapt nok hvad deres eget konfirmations ord betyder.
De der var med i kirken i dag hørte at præstens konfirmations ord til Mattias var:
Markus 12,30 og du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind og af hele din styrke.' Markus 12,31 'Du skal elske din næste som dig selv.
Det er et meget flot og stort konfirmations ord du har fået. Jesus har selv sagt at dette er den første og største af alle love, overholder man blot dette, er man ikke så ringe som kristen.
Dit konfirmationsord blev også anvendt i Jesus fortælling om Den barmhjertige samaritaner.
Der hvor en lovkyndig stod op og stillede fælde for Jesus, idet han spurgte:
"Mester! Hvad skal jeg gøre, for at jeg kan arve evigt liv?"
Da sagde Jesus han til ham: "Hvad står der skrevet i loven, hvordan læser du?"
Han svarede og sagde: "Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og med hele din sjæl og med hele din styrke og med hele dit sind, og din næste som dig selv."
Da den lovkyndige spurgte hvem er næsten og hvem er min næste, begyndte Jesus at fortælle historien om dem barmhjertige samaritan.

Da jeg faktisk syntes at dit konfirmationsord passer rigtigt godt til dig Mattias,
så er det fordi at du kan jo ikke gå forbi en mand på gaden der sidder og ser dårlig eller forhutlet ud uden at spørge. Er du ok. ? Er der noget vi kan gøre ?
De senere år er du jo begyndt at gå til fester og færdes lidt i nattelivet.
Ofte kommer du evt. sammen men en eller flere kammerater hjem til os for at overnatte.
Flere gange har i mødt syge, hjælpeløse eller berusede personer på Lyngby station, som i har hjulpet, et par gange har det været nødvendigt at ringe 112.

Det er meget flot af så unge mennesker, der er meget tale om, at mange mennesker også voksne vender det blinde øje til, når der sker noget og det gør du ikke.
I rækken af historier vi har hørt, er den seneste for ganske nylig, hvor i er på vej hjem fra jeres veninde Sandra på Lyngbygårdsvej og på vejen møder en sanseløs beruset gammel kvinde, der kravler rundt på vejen. I hjalp hende helt hjem, låste hende ind med hendes egen nøgle. Dette er meget flot, af så unge mennesker. Mange ville sige: hun har selv drukket sig fuld, det er ikke dem eller naboen der har hældt på hende og nu ligger hun der på gaden som hun selv har redt. Men sådan tænker du ikke Mattias, du dømmer ikke, eller tager stilling om det er selvforskyldt eller andres skyld, du ser blot at hun i den konkrete situation har brug for hjælp og det får hun og her passer du ganske godt sammen med dit konfirmationsordet og den kristne forståelse hvordan man skal være.
Så kære Mattias. "Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og med hele din sjæl og med hele din styrke og med hele dit sind, og din næste som dig selv."
Jeg burde måske sige ammen, men vil sige skål og igen tillykke med konfirmationen.One comment

Edni og Lau May 11, 2009, 08:46 AM
Hej alle. Mere tak for en virkelig god dag.
Det var dog en imponerende samling billeder, og et flot
oplæg omkring dagen. Meget vellykket.
Og så sådan en tale uden synlig skelen til manuskriptet.
Bravo.
Hav det fint alle.
Kærlig hilsen Edni og Lau
About 23

About 23
What is 23 and who's behind the service?
Just In
Discover the world from a different angle.
Here's a crop of the latest photos from the around the world.
Search
Search photos from users using 23
Help / Discussion
Get help or share your ideas to make 23 better
23 Blog / 23 on Twitter
Messages and observations from Team 23
Terms of use
What can 23 be used for and what isn't allowed
More services from 23
We also help people use photo sharing in their professional lives
RSS Feed
Subscribe to these photos in an RSS reader
 • Basque (ES)
 • Bulgarian (BG)
 • Chinese (CN)
 • Chinese (TW)
 • Danish (DK)
 • Dutch (NL)
 • English (US)
 • French (FR)
 • Galician (ES)
 • German (DE)
 • Italian (IT)
 • Norwegian (NO)
 • Polish (PL)
 • Portuguese (PT)
 • Russian (RU)
 • Spanish (ES)
 • Swedish (SE)

Popular photos right now